Probleme de bioetica in contexte practice de asist sociala

Incarcat la data: 22 Martie 2011

Autor: georgiana rusu

Pret: 50 credite

Numar pagini: 17

Tip fisier: zip

Marime fisier: 28 kb

In aceasta lucrare eu voi prezenta problema sociala a avortului si a contraceptiei vazuta din punct de vedere a bioeticii in practica asistentei sociala. Avortul si contraceptia reprezinta  o problema de bioetica deoarece pune in paralela stiinta si dreptul avand sarcina de a apara omul de eventualele abuzuri ale descoperiilor stiintifice, cat timp aceste descoperiri pun in pericol drepturile sale.


Scopul lucrarii mele este de a analiza, de a compara si de a cunoaste masura in care problema sociala a avortului si a contraceptiei este vazuta in bioetica. Acest scop  propus consider ca implica studiul  unor lucrari de bioetica, care sa evidentieze concret diversele puncte de vedere( religios, medical, juridic si etic) asupra problemei de fata.


2. Preliminarii teoretice si metodologice

2.1.Importanta, actualitate si oportunitate demersului de cercetare


Demersul de cercetare pe care il voi realiza presupune analiza unei probleme delicate pentru societate vazuta din perspective diferite si deasemenea de autori diversi. Aceasta cercetare o consider una importanta, in sensul ca avortul si contraceptia este o problema de interes pentru intreaga societate (medici, preoti, juristi si alte categorii).


Deasemenea as putea spune ca, odata cu evolutia stiintifica din ultimele decenii, au aparut multiple metode de contraceptie, s-a legalizat avortul, ceea ce a dus la crestere numarului de femei care fac avort si care folosesc metode contraceptive, fara sa cunoasca efectele negative; Ceea ce am spus, denota faptul ca avortul si contraceptia este un subiect discutabil in zilele noastre.


Consider ca este o tema oportuna deoarece astazi se dezbat foarte mult riscurile si beneficiile care apar in cazul contraceptiei si a avortului si este bine sa existe cat mai multe informatii in ceea ce priveste aceasta problema, pentru a putea preveni eventualele urmari negative care pot afecta persoanele si intreaga societate. Deasemenea este necesar sa se cunoasca si serviciile sociale care intervin in problemele de contraceptie si avort.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Probleme de bioetica in contexte practice de asist sociala". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROBLEMEAVORTULAsistenta Sociala
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...