Referat - Notiuni generale despre familie

Incarcat la data: 29 Septembrie 2010

Autor: oana maria

Pret: 50 credite

Numar pagini: 5

Tip fisier: zip

Marime fisier: 14 kb

Familia - conform Declaratiei universale a drepturilor omului este apreciata ca “elemental natural si fundamental al societatii”. Reprezinta un grup social structurat dupa anumite norme culturale si afective, Un asamblu de raporturi interindividuale intre sot – sotie, parinti – copii, frati – surori.

Familia poate fi definita: sistemul social reprezentand un grup de persoane ce au resedinta comuna, sunt legate biologic, afectiv, acestia coopereaza economic si au cel putin o legatura ce intretine relatia, semnale acceptate de societate ca posibilitati de reproducere sau adoptare de copii.

Familia poate fi considerata:
din punct de vedere biologic – un system de transmitere genetica;
din punct de vedere psihologic – un system de dezvoltare a personalitatii si afectivitatii;
din punct de vedere social – un system durabil in demersul istoriei cu functii de protectie si de satisfacere a normelor sociale.
    
O familie poate avea 3 – 4 generatii( in special familia traditionala rurala) dar campul afectiv cuprinde trei generatii. Membrii familiei se nasc sau sunt adoptati, cresc si se casatoresc, raman in aceeasi familie de la nastere – la moarte, sau parasesc familia de baza intemeind o noua familie.

Relatiile benefice pe care se intemeiaza o familie sunt bazate pe: afectiune, ambianta armonioasa; loialitate;
dragoste si griji,  iar familia cladita pe aceste relatii este o familie functionala. Dimpotriva daca intr-o familie intervin relatii de ura, de vinovatie, de restrictii; pedepse; stari conflictuale atunci este vorba de o familie disfunctionala. Sistemul familial este un system adoptive complez, aflat in permanenta schimbare.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Referat - Notiuni generale despre familie". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: REFERATEFAMILIEAsistenta Sociala