Referat despre tutun, alcool si droguri

Incarcat la data: 12 Februarie 2010

Autor: Slivinschi Constantin

Pret: 50 credite

Numar pagini: 11

Tip fisier: zip

Marime fisier: 17 kb

4,5 (2 review-uri)

De cele mai multe ori initiat in adolescenta, din curiozitate, mimetism sau dorinta de a fi considerat adult, fumatul devine treptat un obicei zilnic, aparent inofensiv, cautat pentru senzatia de stimulare a activitatilor intelectuale, placerea provocata de savoarea tutunului sau ca mijolc de socializare.
   

Marea majoritate a fumatorilor nu intuiesc sau refuza sa accepte avertismentele specialistilor din sanatate cu privire la pericolul consumului de tutun.

Nici nu putem condamna : fumatul este una dintre cele mai personale probleme de sanatate publica, poate si cea mai confuzionata, data fiind publicitatea si desfasurarea masiva de mijloace financiare alocate consumului de tutun. Daca la toate acestea se adauga si lipsa unui bagaj informational care sa transforme fumatorul intrun consumator constient, el devine o tinta ideala pentru comerciantii de produse din tutun.

in Romania alcoolismul nu este privit ca o boala, cel putin nu de masele largi ale populatiei. Desi in S.U.A. sau in vestul Europei exista o adevarata cultura, un intreg arsenal de metode de remediere a acestei tulburari, in tara noastra, care se confrunta cu aceasta problema, nu exista o promovare la nivel national a metodei de prevenire si combatere a abuzului de alcool. Exista intr-adevar centre de dezintoxicare, dar foarte putin mediatizate. Pe langa aceasta se poate adauga si faptul ca majoritatea acestor clinici sunt incluse in cadrul sectiilor de psihiatrie ale spitalelor, ceea ce induce o piedica in recunoasterea acestei tulburari. Abuzul de alcool este intalnit la toate nivelurile sociale, indiferent de varsta si sex.


 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Referat despre tutun, alcool si droguri". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DROGURIALCOOLTUTUNCONSUMpsiho-sociologie