Rolul familiei in dezvoltarea personalitatii copilului

Incarcat la data: 13 Iunie 2013

Autor: Cristian Dumitru

Pret: Gratuit

Numar pagini: 9

Tip fisier: zip

Marime fisier: 23 kb

Invatamantul romanesc actual se afla intr-un efort de schimbare si adaptare la cerintele societatii democratice. Modernizarea si ridicarea calitatii sale la nivelul standardelor educationale europene, mereu reinnoite, cer o examinare atenta si mereu actualizata in concordanta cu evolutia sistemelor de invatamant din celelalte tari europene.

Eficienta actului educativ este data de disponibilitatile educatiei de adaptare si autoreglare fata de sfidarile tot mai numeroase ale spatiului social.

Familia este una din cele mai vechi forme de comunitate umana ce asigura mentinerea continuitatii biologice, culturale a societatii , satisfacerea nevoilor personale , asigurand sentimentul sigurantei, mentinerii si dezvoltarii personalitatii.

Rolul familiei nu se mai poate rezuma la asigurarea conditiilor de viata pentru copil, la asigurarea supravegherii acestuia, ci trebuie vazuta ca primul factor in educatia si instructia copilului si un continuator al cerintelor impuse de practica educational institutionalizata . Familia este prima scoala a copilului si contributia pe care o are  la educatia acestuia poate favoriza sau ingreuia activitatea scolii. Din perspectiva sociologica, familia este institutia fundamentala in toate societatile.

Familia este un "grup social relativ permanent de indivizi legati intre ei prin origine, casatorie sau adoptiune".Familia ii da copilului primele informatii despre lumea inconjuratoare, primele norme si reguli de conduita, dar si climatul socio-afectiv necesar satisfacerii trebuintelor si dorintelor sale.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Rolul familiei in dezvoltarea personalitatii copilului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: REFERATEPSIHOLOGIEreferat psihologiedezvoltarea copiluluipsihologie elevi
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...