Scoala organizatie si institutie sociala

Incarcat la data: 06 Septembrie 2010

Autor: comenzilucrari

Pret: 50 credite

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 8 kb

E. Durkheim definea scoala ca fiind “un grup social care are o unitate si o fizionomie proprie”. Scoala indeplineste caracteristicile specifice organizatiilor. Acestea ar fi: intretine multiple relatii cu mediul extern. are doua functii : una primara, de formare  a elevilor si integrare a lor in societate; alta secundara, furnizand populatiei din zona modele comportamentale. pozitia indivizilor in organizatie are doua tendinte : satisfacerea cerintelor organizationale si satisfacerea aspiratiilor personale.

scoala este un sistem formal si un mediu de relatii informale. Este formala pentru ca prescrie norme si reguli, sanctioneaza conduitele individuale si informala pentru ca rsspunde nevoilor reale ale indivizilor.
inconstientul si imaginarul pot fi catalogati drept mediatori intre personalitatea individului si organizatie. Mecanismele senzoriale si cognitive de adaptare a individului la cerintele organizationale sunt profund influientate de sistemul motivational si de reprezentari personale ale realitatii.

sistemul de comunicare este foarte eficient deoarece relatiile dintre diferitele compartimente ale organizatiei nu se pot desfasura eficient fara unsistem de comunicare bine pus la punct.

Şcoala este organizatia care invata si produce invatare. Astfel ca organizatie scoala desfasoara doua activitati : una managerial-administrativa, alta pedagogico-educationala.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Scoala organizatie si institutie sociala". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: INSTITUTIEreferat asistenta sociala
Jacheta usoara verde oliv inchis Jacheta usoara verde oliv inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: verde oliv inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Jacheta usoara violet inchis Jacheta usoara violet inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: violet inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Camasa alba in dungi Camasa alba in dungi Descriere produs:- camasa alba cu dungi albastre- imprimeu text pe partea din spate- guler...