Tratatul de la Lisabona si principiul subsidiaritatii

Incarcat la data: 09 Ianuarie 2011

Autor: ionescu gina

Pret: 50 credite

Numar pagini: 10

Tip fisier: zip

Marime fisier: 1143 kb

Tratatul de la Lisabona a fost semnat in 13 decembrie 2007 si este rezultatul eforturilor facute la nivel european de a depasi impasul provocat de respingerea Constitutiei Europene la referendumurile din Franta si Olanda.

Tratatul de reforma al Uniunii Europene amendeaza Tratatul privind Uniunea Europeana – TEU (in esenta Tratatul de la Maastricht) si Tratatul privind Comunitatea Europeana – TEC (in esenta Tratatul de la Roma), care a fost redenumit Tratatul cu privire la functionarea Uniunii Europene - TFEU.

Tratatul de la Lisabona va pastra principalele inovatii aduse de proiectul Constitutiei Europene, cum ar fi personalitatea juridica a Uniunii Europene, presedintele Uniunii Europene, ministrul de externe (cu alta denumire), reducerea numarului de comisari, reducerea numarului de parlamentari europeni, clauzele de retragere din Uniunea Europeana. Vor aparea urmatoarele modificari : Tratatul privind Comunitatea Europeana (tratatul de la Roma) va deveni Tratatul cu privire la functionarea Uniunii Europene, Consiliul European si Banca Centrala Europeana vor deveni institutii oficiale ale Uniunii.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Tratatul de la Lisabona si principiul subsidiaritatii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: LISABONAreferat asistenta socialatratate
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan