Miscarile planetelor si satelitilor

Incarcat la data: 21 Februarie 2010

Autor: ciorogariu bogdan

Pret: 50 credite

Miscarile corpurilor din sistemul solar pot fi deduse din legile miscarii si din legea atractiei universale. Dupa cum a aratat Kepler, toate planetele se misca pe orbite eliptice, Soarele fiind intr-unul din focare.


Putem afla o multime de lucruri despre miscarea planetelor considernd cazul particular al orbitelor circulare.  Vom neglija fortele dintre planete, considerand numai interactia dintre Soare si o planeta data.  Aceste consideratii se aplica la fel de bine miscarii unui satelit ( natural sau artificial ) in jurul unei planete.
Doua corpuri care se misca pe orbite circulare sub influenta atractiei universale reciproce.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Miscarile planetelor si satelitilor". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ASTRONOMIEmiscarile pamantului