Alterarea alimentelor

Incarcat la data: 08 Februarie 2010

Autor: Chita Luciana

Pret: 50 credite

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 9 kb

Igiena produselor alimentare se ocupa cu normele de igiena (sanitare) a alimentelor, cu regulile privitoare la controlul lor sanitar si cu regulile de igiena privitoare la personalul ce asigura alimentatia in colectivitati.


Normele de igiena a alimentelor se refera la anumite calitati organoleptice, bacteriologice, biologice (lipsa oualor de helminti etc.) si chimice care reflecta starea sanitara a alimentelor si pe care acestea trebuie sa le intruneasca in mod obligatoriu pentru a putea fi declarate bune de consum. in general, toate alimentele trebuie sa aiba aspect, miros si gust placut, sa fie lipsite de bacterii patogene, sa nu fie infectate cu helminti, sa nu prezinte semne de alterare prin putrefactie, fermentatie sau prin patrunderea accidentala a unor toxine si sa nu aiba valoarea nutritiva scazuta sub limitele normelor sanitare, ca urmare a nerespectarii regulelor de pastrare a acestora sau datorita falsificarilor.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Alterarea alimentelor". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: INGINERIE