Aminoacizii - domenii de utilizare, obtinere

Incarcat la data: 03 Ianuarie 2011

Autor: Nicoara Adrian-Ionut

Pret: 80 credite

Numar pagini: 51

Tip fisier: zip

Marime fisier: 893 kb

Domenii de utilizare - industria alimentara, datorita actiunilor bacteriostatice, antioxidante si de intarire a aromelor alimentare (MSG, alanina, aspartat, arginina); la suplimentarea continutului diferitelor alimente in aminoacizi esentiali (ex. faina de grau se suplimenteaza cu L-lisina, L-triptofan si L-treonina).

- zootehnie ca adaos la furaje pentru cresterea valorii lor nutritionale (lizina, metionina, treonina, triptofan etc); un adaos de 0.5% lizina creste valoarea nutritiva a furajului mai mult decat o suplimentare cu 20% faina de soia. De asemenea prin reducerea suplimentarii surselor proteice se reduce cantitatea de amoniac, rezultat prin deaminare, care se elimina in atmosfera

- industria farmaceutica la prepararea solutiilor infuzabile in amestec cu vitamine, zahar si saruri. (continutul de aminoacizi esentiali in solutiile infuzabile este cuprins intre 5–10%); in combinatie cu diferite medicamente se utilizeaza in terapia disfunctiilor ficatului, a diabetului, a hipertensiunii si in convalescenta care urmeaza unor accidente vasculare.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Aminoacizii - domenii de utilizare, obtinere". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: referat biochimieaminoacizi