Ecosisteme

Incarcat la data: 17 Aprilie 2011

Autor: Atlanthenian Rizescu

Pret: 50 credite

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 65 kb

5 (1 review)

In ecologie, un ecosistem este o unitate de functionare si organizare a ecosferei alcatuita din biotop si biocenoza si capabila de productivitate biologica. Ecosistemul cuprinde si relatiile dintre biotop si biocenoza.


Biotopul reprezinta totalitatea factorilor abiotici (apa, vantul, energia solara, clima, umiditatea) si relatiile dintre ei, fiind parte din biosfera care este spatiul de pe Pamant unde exista viata, incluzand partea inferioara a atmosferei, partea superioara a uscatul (litosfera) si hidrosfera. Aceasta contine o multitudine de organisme si de specii care formeaza numeroase ecosisteme.


Biocenoza reprezinta un nivel de organizare a materiei format din populatii legate teritorial, si pe studiul interactiunii acestor populatii. Termenul biocenoza ( din greaca Koinosis - a imparti) reprezinta un nivel supraindividual de organizare a materiei vii si descrie totalitatea organismelor vii, vegetale (fitocenoza) si animale (zoocenoza) care interactioneaza intre ele si care convietuiesc intr-un anumit mediu sau sector din biosfera (biotop), formand cu el un tot unitar si care se afla intr-un echilibru dinamic dependent de acel mediu.

 

Ea se caracterizeaza printr-o anumita structura si functionare data de modelul circulatiei materiei, energiei si informatiei. Biocenoza si mediul ei de viata (biotopul) formeaza un tot unitar: ecosistemul, in cadrul caruia ele sunt strans corelate si interconditionate dialectic, astfel ca biocenoza poate fi definita ca populatia biotopului, iar biotopul ca locul, sau mediul, ocupat de biocenoza. stiinta care se ocupa cu studiul biocenozelor se numeste biocenologie. Sinonim: biosociologie.

 

Termenul de biocenoza a fost propus de Karl Mobius in 1877. intre organismele unei biocenoze exista numeroase relatii de interdependenta: intraspecifice: de reproducere; de concurenta; interspecifice: de concurenta; de cooperare; de parazitism; neutre.  Caracteristicile biocenozei sunt: -Diversitatea: numarul mare de specii.Cu cat diversitatea este mai mare cu atat biocenoza este mai stabila.  -Dominanta: specia predominanta. -Abundenta:numarul de indivizi dintr-o biocenoza raportat la [biomasa]. -Constanta:consecventa cu care o specie traieste in biocenoza. -Frecventa:raportul exprimat in procent dintre numarul de indivizi al unei probe si numarul total al probei.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Ecosisteme". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ECOLOGIEecosistemebiotop
Comentarii

bun dar nu suficient:D

:)

referatul mi-a fost de ajutor, dar nu strica sa mai postati ceva informatii...

Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...