Fiziologie animala

Incarcat la data: 02 Martie 2011

Autor: padurariupaul

Pret: 50 credite

Numar pagini: 12

Tip fisier: zip

Marime fisier: 56 kb

Pasarile (Clasa Aves) sunt vertebrateovipare inalt dezvoltate care au capacitatea de a zbura, desi sunt reprezentanti ce traiesc doar in mediul terestru. Sunt mai mult de 9000 de specii. Pasarile au fost impartite dupa Feidersi colab. in 1976, in doua subclase si anume Saurure (Archaeornithes) si Ornithurae (Neornithes).


Caracteristici generale
1.    Forma corpului este aerodinamica; invelisul extern, produs de piele, este alcatuit din pene, fulgi si puf.
2.    Membrele anterioare sunt transformate in aripi, iar cele posterioare cu piele solzoasa care ne aminteste de reptile.
3.    Maxilarele sunt acoperite de teci solzoase si formeaza ciocul.
4.    Aparatul digestiv este alcatuit din cavitate bucala fara dinti, gusa, stomac glandular, stomac musculos (pipota), intestin subtiresi intestin gros, care se temina cu cloaca.
5.    Respiratia este pulmonara; plamanii sunt in legatura cu 9 saci aerieni si cu oasele pneumatice.
6.    Temperatura corpului este constanta datorita respiratiei si circulatiei active.
7.    Lipseste vezica urinara
8.    Inmultirea se face prin oua, pe care le clocesc.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Fiziologie animala". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CORPULUIPASARILEfulgi
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...