Genul Mycoplasma

Incarcat la data: 11 Ianuarie 2012

Autor: sabiuta larisa

Pret: Gratuit

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 10256 kb

INFECTII PRODUSE DE MYCOPLASMA
 

GENUL MYCOPLASMA
Genul mycoplsma face parte din clasa Mollicutes(cu membrana moale). Sunt cele mai mici bacterii, se prezinta ca forme filamentoase si pleomorfe cu dimensiuni de 0,2-0,8 microni. Nu au perete celular, ci numai membrana plasmatica, de aceea nu se coloreaza prin coloratia Gram (Gram negative).

   

Speciile cele mai importante in patologia umana sunt:
•    Mycoplasma  pneumonia, care produce infectii respiratorii;
•    Mycoplasma hominis, pielonefrita, boala inflamatorie pelviana, stare febrila postpartum;
•    Mycoplasma genitalium, uretrita non-gonococica;
•    Ureaplasma urealyticum, uretrita non-gonococica;
          

M. pneumonia este aeroba, in timp ce celelalte specii sunt aerobe facultative anaerobe. Se coloreza greu in coloratia Gram.
   

Caractere de cultura
Cresc in vitro pe medii de cultura acelulare, dar sunt bacterii pretentioase, necesita medii suplimentate cu colesterol, precursori de acizi nucleici (din levuri) si uree pentru U. urealyticum. Formeaza colonii mici, 100-300 microni diametru, vizibile cu lupa, aspect de “oua ochiuri”, dezvoltandu-se in aprox. 3 saptamani.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Genul Mycoplasma". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: INFECTIIspeciimicroni
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan