Gripa AH1N1

Incarcat la data: 20 Martie 2011

Autor: necula roxana

Pret: Gratuit

Numar pagini: 9

Tip fisier: zip

Marime fisier: 23 kb

O pandemie reprezinta o problema la nivel global, deoarece in timpul unei pandemii intreaga umanitate se afla sub amenintare. Raspandirea epidemiilor este considerata cea mai veche forma de globalizare.


Gripa AH1N1  s-a dovedit periculoasa prin faptul ca se raspandeste rapid si afecteaza organismul din cauza lipsei unei imunitati pre-existente. A fost ridicata la gradul de pandemie si afecteaza oamenii din diferite colturi ale lumii, ridicand probleme in ceea ce priveste o solidaritate globala, o incercare din partea diferitelor tari de gasi solutii in beneficiul intregii omeniri. Gripa noua(AH1N1) a ridicat insa si numeroase semne de intrebare legate atat de originea si aparitia brusca a virusului cat si de solutiile propuse la nivel mondial.
  
 Gripa este un virus, mai exact un pachet de proteine si ADN carora le lipseste capacitatea de a se autoreproduce. Se raspandeste prin infectarea unei celule si folosirea mecanismelor acesteia pentru a se inmulti. Virusul se reproduce apoi pana cand celula cucerita explodeaza, iar asta face ca si celulele din jur sa fie afectate.

Exista trei tipuri de virusuri gripale: A, B si C. Gripa porcina (H1N1) si cea aviara (H5N1) fac ambele parte din prima categorie. Tipul A poate infecta oameni, porci, pasari, cai si alte animale, putandu-se oricand raspandi la scara globala, sub forma unei pandemii. Tipul B se intalneste doar la oameni, putand cauza epidemii, insa nu si o pandemie, pe cand tipul C determina cele mai putin grave simptome, in cazul oamenilor declansand probleme respiratorii minore. Tipul C nu poate lua amploare nici la nivel de epidemie, nici la cel de pandemie. Tipurile de gripa A si B se impart in anumite variante genetice numite tulpini, care evolueaza continuu. Organismul unei persoane poate capata rezistenta in fata unei tulpini, insa este lipsit de aparare atunci cand o noua tulpina isi arata coltii

Epidemie-extinderea unei boli contagioase intr-un timp scurt, prin contaminare, la un numar mare de persoane dintr-o localitate, regiune.Pandemie-epidemie raspandita pe teritorii foarte intinse intr-o tara, in mai multe tari sau continente.


Spre deosebire de epidemii, care sunt sezoniere, pandemiile au o acoperire la nivel global si nu au o ciclicitate anume. in ultimii 100 de ani au existat trei pandemii. Cea mai grava a fost Gripa Spaniola din 1918, care a facut 40 de milioane de victime in intreaga lume.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Gripa AH1N1". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: GRIPAGLOBALIZAREepidemie
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...