Referat Familia Viperidae

Incarcat la data: 03 Martie 2006

Autor: cornel sandulescu

Pret: 50 credite

Numar pagini: 10

Tip fisier: zip

Marime fisier: 19 kb

Familia Viperidae reprezinta cel mai evoluat grup de serpi, daca consideram Crotalinae subfamile inclusa in Viperidae si nu familie separata. Dupa aceasta clasificare, corecta si din punct de vedere personal, familia Viperidae este impartita in 2 subfamilii:

 

-Subfamilia Crotalinae, care  reprezinta varful piramidei evolutiei a ofidienilor, este raspandita in toata Lumea Noua, Sudul si Sud-Estul Asiei, si o singura specie se gaseste in Europa. Cuprinde specii faimoase ca serpii cu Clopotei(Genul Crotalus si Sistrurus), Mocasinii(Genul Agkistrodon, intalniti  in America ,Asia si Agkistrodon halys se gaseste in Rusia), serpii-Lance(Genurile Bothrops si Bothriechis, specii extrem de agresive si veninoase intalnite in America Centrala si de Sud) si viperele arboricole din Sud-Estul Asiei(genul Trimeresurus),etc.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Referat Familia Viperidae". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: referat biologieviperidaefamilia viperidae