Referat Pericole biologice din alimente

Incarcat la data: 09 Februarie 2010

Autor: Vasile Cristina

Pret: 50 credite

Numar pagini: 10

Tip fisier: zip

Marime fisier: 302 kb

Alimentele constituie sursa energetica si constructiva de baza a organismului uman. Pentru a-si putea indeplini functia, alimentele trebuie sa fie satisfacatoare din punt de vedere calitativ, adica sa aibe calitati nutritionale si sa fie salubre.   

Fiind produse de natura organica, alimentele sunt usor supuse unor procese de degradare fizico-chimica, constituind in acelasi timp un mediu trofic favorabil dezvoltarii unei mari diversitati de microrganisme organotrofe, care pot produce alterarea lor. Prin alterare, produsele alimentare isi pierd valoarea nutritiva si salubritatea. Astfel in urma metabolismului microbian pot apare substante de descompunere toxice pentru organismul uman, sau microorganismele pot elimina in mediu toxine care pot determina diferite forme de toxiinfectii alimentar
Prezenta in alimente a microorganismelor de alterare si a celor patogene care provoaca diferite boli se determina pe baza controlului microbiologic al acestora. Controlul microbiologic completeaza controlul organoleptic si cel fizico-chimic al oricarui aliment, prin acest control complex definindu-se calitatea oricarui produs.   

Pentru a fi eficient, controlul microbiologic al alimentelor trebuie sa se desfasoare atat la unitatile producatoare de materii prime alimentare, la unitatile prelucratoare, cat si la cele de desfacere, ceea ce impune analiza alimentelor in ceea ce priveste calitatea lor microbiologica la fabricare, depozitare si la punerea in consum.

Controlul microbiologic al fiecarui aliment trebuie efectuat dupa o metodologie specifica, stabilita prin norme STAS sau alte normative in vigoare. Un aliment trebuie admis astfel in prelucrare sau in consum numai daca indeplineste conditiile de calitate fixate de aceste normative.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Referat Pericole biologice din alimente". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: BIOLOGIEALIMENTEproduse biologice