Referat Principalele produse finite pentru combaterea bolilor plantelor

Incarcat la data: 29 Noiembrie 2009

Autor: alina georgiana

Pret: 50 credite

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 16 kb

Lupta biologica a fost definita de Organizatia Internationala de Lupta Biologica (O.I.L.B.) ca o metoda de lupta cu organismele daunatoare culturilor agricole ti silvice cu ajutorul altor organisme vii sau cu produse ale activitatii lor metabolice. in felul acesta, in lupta cu bolile plantelor sunt incluse ti antibioticele, ca produse ale activitatii unor microorganisme si a altor vietuitoare.

Sunt putine produse destinate luptei biologice cu patogenii, care sunt folosite in prezent, deoarece majoritatea metodelor de combatere biologica a patogenilor sunt inca in faza de cercetare, in comparatie cu metodele biologice folosite in combaterea daunatorilor animali. Aceste metode, datorita avantajelor mari pe care le prezinta, ti anume: lipsa de toxicitate fata de animale ti oameni, a fitotoxicitatii reduse ti a caracterului nepoluant, urmeaza sa ocupe un loc mai important in viitor in combaterea bolilor plantelor.

Combaterea biologica se poate realiza prin: bacteriofagie, hiperparazitism, prin antagonismul dintre microorganisme, prin dezvoltarea mai buna a plantelor ti prin folosirea unor insecte.

Bacteriofagii sunt foarte raspanditi in natura, de cele mai multe ori insotind populatiile bacteriene. Experimental, s-a reutit in unele cazuri reducerea infectiei cu ajutorul bacteriofagilor.   Astfel s-au obtinut rezultate pozitive in dezinfectarea semintelor de bumbac contaminate cu Xanthomonas axonopodis pv. Malvacearum, precum ti in tratamente fata de bacteriile Agrobacterium tumefaciens, Pantoea stewartii subsp. Erwinia carotovora subsp. carotovora, Pseudomonas syringae pv. Tabaci s.a.


 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Referat Principalele produse finite pentru combaterea bolilor plantelor". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PLANTEreferat biologieproduse finiteboli ciudate
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...