Referat Vitaminele si multivitaminele

Incarcat la data: 03 Martie 2006

Autor: Iulia Andreea

Pret: 50 credite

Numar pagini: 9

Tip fisier: zip

Marime fisier: 12 kb

Vitaminele sunt compusi organici esentiali vietii, pe care organismul uman nu le produce in cantitati suficientesi care trebuie, deci, procurati din surse externe.
    Legumele, fructele, precum si multe alte produse alimentare sunt indispensabile alimentatiei omului contemporan. In procesul prepararii si conservarii se pierde, din pacate, o mare parte din valoarea nutritiala de baza si din continutul de vitamine si minerale.

 

Organismul hranit corespunzator se dezvolta mai bine, acumuleaza mai mult si trateaza stresul cu mai multa usurinta. Bebelusi si copiii de scoala au o nevoie mai mare de suplimente si vitamine decat adultii.
    Este necesar sa subliniem faptul catraim in vremuri in care conditiile de viata se deterioreaza constant, pline de influente nefasteti obiceiuri proaste privind alimentatia, activitatea fizica, fumatul si consomul de alcool. Sanatatea noastra este extrem de vulnerabila, astfel incat pastarea ei devine imposibila, chiar si cu o dieta echilibrata. Cu toate acestea, toata lumea poate profita de suplimentele alimentare cu multivitamine  si minerale, adecvate tuturor caregoriilor de varsta.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Referat Vitaminele si multivitaminele". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: VITAMINEreferat biologie