Relatiile ecologice dintre microorganisme

Incarcat la data: 14 Februarie 2011

Autor: Nechita Paula

Pret: Gratuit

Numar pagini: 7

Tip fisier: zip

Marime fisier: 22 kb

In mediul natural de trai – sol, apa, in organismul omului sau plantelor, microorganismele se dezvolta in comunitati microbiene complicate – microbocenoze, constituite din diferite specii, intre care se stabilesc relatii determinate.


Caracterul acestor relatii depinde de:
Particularitatile biologice a speciilor ce se dezvolta
Cantitatea si accesibilitatea mediilor nutritive
Starii fizice si chimice a mediului nutritiv.

Coezistenta mai multor specii de organisme, care in in rezultatul dezvoltarii lor evolutive au creat complexe poarta denumire de simbioza. Relatiile dintre organismele coexistente poatra denumirea de relatii simbiotice. Aceste la randul lor pot fi clasificate in mai multe categorii(relatii interspecifice si intraspecifice; relatii asociative si relatii concurente).


Intre populatiile ce coexista intr-o microbocenoza se stabilesc conexiuni (relatii interspecifice) ce determina atat structura, cat si functiile biocenozei ca suprasistem integrator. Cu cat conexiunile sunt mai diverse si variate, cu atat va fi si biocenoza mai complexa si mai stabila.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Relatiile ecologice dintre microorganisme". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: BIOLOGIEEcologicemicroorganisme
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan