Sistemul respirator

Incarcat la data: 03 Septembrie 2011

Autor: xyz123

Pret: Gratuit

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 13455 kb

Sistemul respirator si respiratia

Este alcatuit din :
1. Caile respiratorii
2. Plamanii

 

Caile respiratorii -> fose nazale -> faringe -> laringe -> trahee -> bronhii -> arborele bronsic->alveole pulmonare(plamanii).

 

Plamanii:
- organe pereche asezati in cutia toracica de o parte si de alta a inimii
- foarte usori
- culoare: roz
- puternic vascularizati

 

Plamanul drept este mai mare decat cel stang ,fiind alcatuit din 3 lobi pulmonari.Plamanul stang este alcatuit din 2 lobi pt. ai face loc inimii.
- sunt inveliti de o pleura care are o foita interna lipita pe suprafata plamanilor si o foita externa in contact cu peretele cutiei toracice. Intre aceste doua foite de pleura se gaseste lichidul pleural cu rol esential in respiratie.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Sistemul respirator". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PLAMANIsistemul respiratorcai respiratorii
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan