Agrochimie

Incarcat la data: 11 Februarie 2011

Autor: PLETEA STELIAN IONUT

Pret: 50 credite

Numar pagini: 9

Tip fisier: zip

Marime fisier: 19 kb

Aplicarea ingrasamintelor reprezinta un factor principal de sporire a productiei Problema utilizarii ingrasamintelor cu N, P,K se impune pe toate tipurile de sol din tara noastra, tinand cont de starea de aprovizionare a solurilor in aceste elemente nutritive.


Importanta cunoasterii principiilor de mentinere a fertilitati solului  in aplicarea     ingrasamintelor. Fertilitatea solului este capacitatea solului de a pune la dispozitia plantelor verzi in tot timpul vegetatiei, in mod permanent si simultan, substantele nutritive si apa, in cantitate indestulatoare, fata de nevoile acestora si de a sigura conditiile chimice si biochimice necesare cresterii si dezvoltarii plantelor, in ansamblul satisfacerii si a celorlalti factori de vegetatie.


Activitatea umana poate dirija fertilitatea solului, in sensul cresterii acesteia, deplasand echilibrul ecologic in limite rationale, dar poate determina si o modificare drastica a fertilitatii pana la transformarea terenurilor fertile in terenuri aride.
-  Nivelul productiilor obtinute fara aplicarea ingrasamintelor este de regula scazut si nu acopera in multe cazuri cheltuielile efectuate cu amplasarea si intretinerea acestor culturi.
Fertilizarea raţionala cu ingrasaminte minerale i organice trebuie sa fie condusa in acord cu urmatoarele principii:

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Agrochimie". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CHIMIEREFERATE
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...