Biochimie: Explorarea secretiei digestive. Tehnici de ionizare

Incarcat la data: 06 Decembrie 2010

Autor: Iorgulescu Gabriel

Pret: 80 credite

Numar pagini: 10

Tip fisier: zip

Marime fisier: 115 kb

5 (1 review)

Sucul gastric este secretat de stomac, fiind compus din apa, acid clorhidric, pepsina ( enzima ), mucus si minerale. El contribuie la digestia alimentelor din stomac, in special al acelora care contin proteine: carne, lapte, oua.
   
Sucul gastric este un lichid incolor, limpede, cu reactie acida ( in gastrita cronica, pelagra sau in tumorile stomacului, aciditatea gastrica este scazuta sau chiar lipseste) si are pH-ul 0,9 – 1. Sucul gastric este secretat de glandele gastrice ( oxintice si pilorice ) si contine 99% apa si 1% substante organice si anorganice.
   
Dintre substantele anorganice cel mai important este acidul clorhidric in care este in proportie de 0,5% si da sucului gastric reactia acida necesara activitatii enzimelor gastrice si ii confera proprietati antiseptice fata de bacteriile ingerate cu alimentele. Dintre constituentii organici rolul cel mai important il au mucina si fermentii.
   
Mucina  - este o glicoproteina azotata prezenta in secretiile tubului digestiv, acinilor salivari, aparatului respirator si genital, avand rol protector.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Biochimie: Explorarea secretiei digestive. Tehnici de ionizare". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: BIOCHIMIEMOASEreferat chimie