Biodegradarea poli-hidroxibutiratului

Incarcat la data: 12 Martie 2011

Autor: Morman Irina

Pret: 50 credite

Numar pagini: 9

Tip fisier: zip

Marime fisier: 95 kb

Metode de obtinere

Pentru obtinerea prin biosinteza industriala a poli (hidroxibutiratului) se folosesc drept precursori glucoza si zaharoza. Un procedeu de actualitate, in care se ating randamente importante (PHB reprezinta mai mult de 80% din greutatea celulelor) foloseste in procesul de fermentatie bacteria Alcaligenes latus. Particularitatea acestei bacterii o constituie posibilitatea dezvoltarii rapide, fapt care permite obtinerea unor mari cantitati de PHB, fara a fi necesara suplimentarea raportului de nutritie cu compusi cu azot sau fosfor.


Activitatea deosebita a acestei bacterii a permis obtinerea in mai putin de o saptamana a unei cantitati mai mari de 1t de P-3HB utilizand un reactor de fermentatie de 1m3

Tehnologia de biosinteza presupune parcurgerea a doua faze:
-    cea fermentativa, de producere a PHB;
-    cea de extractie si purificare a polimerului obtinut.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Biodegradarea poli-hidroxibutiratului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CHIMIEREFERATEbiodegradarea