Catenele de atomi de carbon-hidrocarburi

Incarcat la data: 11 Iunie 2011

Autor: filimon george

Pret: Gratuit

Numar pagini: 15

Tip fisier: zip

Marime fisier: 2402693 kb

3,3 (4 review-uri)

Natura chimiei organice

Chimia exploreaza natura materialelor care formeaza mediul fizic inconjurator. Cea mai mare parte din materialele care ne inconjoara sunt de natura organica. La inceputul secolului al XIX-lea, cand chimia isi facea debutul, materialele organice erau considerate ca substante create de organismele vii.


Materialele anorganice s-au dovedit a avea compozitie mai simpla si confirmau mai usor primele ipoteze ale teoriei chimice. Datorita acestui lucru si a respectului omului pentru viata s-a crezut ca materialele organice erau stapanite de o misterioasa “forta vitala” si astfel chimia organica a fost despartita in evolutia sa de chimia anorganica.


Principalele trasaturi ale chimiei organice sunt:
•    Toti compusii organici contin carbon.
•    Compusii organici sunt in numar foarte mare; numarul potential este teoretic nelimitat.
•    Substantele organice difera de cele anorganice prin mai multe caracteristici generale:
-    substantele organice ard, cele anorganice nu;
-    punctele de topire ale substantelor organice sunt mai mici, sub 3000C; cele anorganice pot fi incalzite pana la rosu;
-    substantele organice sunt “moi”, cele minerale au rezistenta mecanica mare.

Definitia si obiectul chimiei organice

a)    Definitie:
in anul 1889 Schorlemmer a dat definitia chimiei organice ca fiind chimia hidrocarburilor si a derivatilor lor. Din numarul mare de compusi organici doar 500-600 nu contin hidrogen, deci important nu este atomul de carbon ci combinatia carbonului cu hidrogenul (hidrocarbura). Chimia organica este chimia moleculelor si nu a unui atom, carbonul (una din primele definitii ale chimiei organice).


Hidrocarburile pot fi considerate hidruri ale catenelor de carbon si deci au un comportament asemanator metanului. Substante organice sunt: hidrocarburile si derivati de hidrocarburi, compusi obtinuti teoretic sau practic prin inlocuirea unuia sau mai multor atomi de hidrogen cu atomi sau grupe de atomi ai elementelor organogene (O, N, S, X, P).

b)    Obiectul de studiu al chimiei organice:
•    Analiza structurala (stabilirea structurii compusilor organici de sinteza sau naturali).
•    Sinteze de compusi organici.
•    Mecanismele de reactie, dinamica reactiilor (studiul detaliilor de desfasurare a proceselor, scopul final fiind de a prevedea viteza proceselor si natura produsilor de reactie).


 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Catenele de atomi de carbon-hidrocarburi". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CHIMIEatomicatene
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...