Chinolonele si fluorochinolonele

Incarcat la data: 28 Ianuarie 2011

Autor: Ghindici Diana

Pret: 50 credite

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 187 kb

Chinolonele sunt un grup de antibiotice care in ultima decada a constituit obiect de studiu si preocupare pentru diverse specialitati medicale.Ele au o serie de avantaje in practica clinica prin siguranta si eficienta , dobandind o mare utilitate in pediatrie , dar si limite legate de o serie de efecte secundare.

 

Prima chinolona introdusa in practica medicala in 1962 a fost acidul nalidixic.De atunci si pana azi grupul s-a imbogatit cu noi reprezentanti , existand in prezent patru generatii.


Chinolonele reprezinta un grup distinct de antibiotice folosite cu mult succes in tratamentul unor infectii ale adultului.Utilizarea lor in patologia copilului a fost initial interzisa apoi drastic limitata,invocandu-se mai ales potentialitatea inducerii leziunilor osoase si cartilaginoase observate la animal..
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Chinolonele si fluorochinolonele". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CHIMIEREFERATE