Concentratia solutiilor

Incarcat la data: 16 Februarie 2010

Autor: necunoscut

Pret: 50 credite

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 9 kb

3,1 (7 review-uri)

Raportul dintre substanta dizolvata (solut) si solvent defineste concentratia unei solutii.Ea poate fii exprimata in mai multe feluri: a)Concentratia procentuala de masa : cantitatea ,in grame ,de substanta dizolvata la 100 g de solutie(%). b)Concentratia procentuala in volume: volume de substanta dizlovata (este vorba de substante lichide) la 100 ml solutie . Ea se foloseste mai ales in cazul solutiilor de alcooli.

c)Concentratia procentuala mixta : cantitatea de substanta dizolvata, in grame, la 100 ml solutie.
d)Concentratia molara sau molaritatea :numarul de moli substanta dizolvata la 1000 ml de solutie . Se noteaza cu “m” sau “M”.
o solutie molara contine 1 mol la 1000 ml solutie .
o solutie milimolara contine 1 mmol de substanta la 1000 ml solutie .
e)Concentratia normala sau normalitatea sau concentratia echivalenta: numarul de echivalenti de substanta dizolvata la 1000 ml solutie . Se noteaza cu “n” sau “N”. O solutie normala contine un echivalent-gram de substanta dizolvata la 1 litru de solutie.
 Un echivalent gram este cantitatea dintr-un element, radical sau molecula exprimata in grame care se combina cu un atom gram hidrogen(1,008 g H) sau cu jumatate atom gram oxigen(8 g O)sau care poate inlocui aceste cantitati de hidrogen sau de oxigen in combinatiile lor.
  In reactiile de neutralizare, reactii care au loc cu schimburi de protoni, un echivalent gram se defineste ca fiind cantitatea de substanta care reactioneaza cu un echivalent gram de protoni in substanta respective.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Concentratia solutiilor". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CHIMIE
Comentarii

Este bun site-ul pt. cei care nu stiu ca mn:D

i e bun site

 
 
Inchide
Am uitat parola Cont nou
Conecteaza-te prin Facebook

Acum te poti conecta si prin contul tau de Facebook! Da click pe butonul de mai jos si introdu datele tale:

Login with Facebook