Cuprul

Incarcat la data: 17 Ianuarie 2013

Autor: laurentiu vlad

Pret: Gratuit

Numar pagini: 16

Tip fisier: zip

Marime fisier: 1106 kb

Cuprul (numit si arama) este un element din tabelul periodic avand simbolul Cu si numarul atomic 29. Cuprul este un metal de culoare roscata, foarte bun conducator de electricitate si caldura. Cuprul a fost folosit de oameni din cele mai vechi timpuri, arheologii descoperind obiecte din acest metal datand din 8700 i.H.

Minereurile (sulfuroase) nu contin foarte mult cupru, de obicei 2-4%, rareori peste 7%. De aceea, inainte de procedeul de obtinere a metalului este necesara o concentrare. Aceasta consta intr-o prajire partiala, cu aer insuficient. in urma procedeului se obtine o zgura formata din sulfura de fier si de cupru, numita generic mata cuproasa.

Cu toate acestea, cuprul este impur, de puritate 95-98%; impuritatile constau in fier, plumb, zinc, antimoniu, aur si argint, precum si cantitati mici de sulf si arsen. Indepartarea impuritatilor se face intr-un cuptor cu flacara, sau prin cuprul electrolitic (prin electroliza), obtinandu-se cupru de puritate aproape maxima, 99,9%.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Cuprul". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CHIMIEREFERATEreferat cupru