Curatarea obiectelor de metal

Incarcat la data: 07 Aprilie 2011

Autor: ady ady

Pret: Gratuit

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 331 kb

In contextul restaurarii obiectelor metalice atacate de rugina (oxid feric, sau rugina rosie – Fe2O3), pe Internet pot fi gasite referinte despre o sumedenie de metode. Dintre acestea as aminti:


- curatarea prin procedeul electrolitic
- curatare cu acid sulfuric
- curatare cu acid muriatic (sinonim cu acidul hidrocloric si acidul clorhidric cu concentratie 35%)
- curatare cu acid citric (sare de lamaie)
- curatare cu acid fosforic
- curatare cu diverse solutii comerciale cu formula proprietara
- utilizarea diverselor solutii de conversie a ruginii intr-un element inofensiv (asa numitele convertizoare de rugina)


Dintre toate aceste metode (pe unele le-am incercat, pe altele nu) cea mai “cinstita” (eficienta si neinvaziva pentru metalul “sanatos”) pare a fi cea bazata pe procedeul electrolitic (invatat si in scoala, la orele de chimie).


Nu o sa intru in detaliile, poate plictisitoare, ale reactiilor chimice care au loc! Ideea generala este ca, sub influenta curentului electric, rugina rosie (cea periculoasa, de care vrem sa scapam) este redusa la fier si alti oxizi nepericulosi ai fierului (oxid negru sau magnetit – Fe3O4). in cursul acestui proces, fierul sanatos nu este atacat absolut deloc ceea ce face ca acest procedeu sa fie favoritul restauratorilor si muzeografilor.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Curatarea obiectelor de metal". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: METALOBIECTEcuratare