Metode fizico-chimice de inlaturare a ionilor de NO-3 din apa

Incarcat la data: 16 Decembrie 2012

Autor: Pinzaru Alexandra

Pret: 50 credite

Numar pagini: 13

Tip fisier: zip

Marime fisier: 121 kb

A lua apa proaspata si de buna calitate direct de la robinetul din bucatarie este ceva ce multi dintre noi o socotim normala. O folosim in fiecare zi pentru pregatirea mancarii, pentru spalarea rufelor precum si pentru multe alte lucruri. In unele locuri, cresterea poluarii mediului inconjurator, a facut ca multe sursele naturale sa fie improprii pentru alimentarea cu apa potabila.

Utilizarea unor tehnici de tratare a apei este necesara pentru a satisface nevoia societatii in vederea obtinerii unei ape de calitate ridicata. Reglementarile cu privire la calitatea apei cresc in mod continuu pe masura ce se dezvolta noi instrumente analitice care fac posibila detectarea celor mai scazute nivele de impurificare.

Definitia de apa curata din multe aplicatii industriale este complet diferita fata de apa potabila. Spre exemplu, industria farmaceutica si microelectronica au nevoie de o apa extreme de pura in procesele lor.

In centralele electrice, apa ultrapura este utilizata pentru a reduce problemele de coroziune, care ar putea fi o problema serioasa la temperaturile si presiunile de operare a schimbatoarelor de caldura, de aceea se impune utilizarea unor sisteme foarte sofisticate de tratare a apei.

Din cauza activitatilor agricole si industriale, nivelurile de concentratii a azotatilor in sol, in apele de suprafata si cele subterane au crescut in asa masura incat valorile admise pentru apa de baut sunt depasite in multe regiuni ale tarii.
Poluarea cu nitrati provine mai ales din agricultura. Azotul e element esential pentru viata si in ape sufera foarte multe procese chimice si biochimice.

Apare mai ales ca azotat, azotit, amoniu, azot gazos si cel fixat in compusii organici, grupe intre care exista continue transformari/tranzitari, formandu-se "ciclul azotului". Excesul duce la eutrofizare, contaminarea acviferelor, posibila afectare a sanatatii umane: methemoglobinemie la copii, cancer gastric.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Metode fizico-chimice de inlaturare a ionilor de NO-3 din apa". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: REFERATEreferat chimiereferat ioni
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan