Referat Poluarea apei si a solului

Incarcat la data: 08 Octombrie 2010

Autor: Tudor Cristina-Andreea

Pret: 50 credite

Numar pagini: 5

Tip fisier: zip

Marime fisier: 13 kb

Poluarea se produce atunci cand, in urma introducerii unor substante determinate – solide, lichide, gazoase, radioactive – apele sufera modificari fizice, chimice sau biologice, susceptibile de a le face improprii sau periculoase pentru sanatatea publica, pentru viata acvatica, pentru pescuitul industrial, pentru industrie si turism.
   
Din punct de vedere istoric, preocuparea fata de poluarea apei s-a referit la efectele acestei probleme asupra sanatatii. Multi cetateni americani privesc poluarea apei ca fiind o problema de conservare, estetica si pentru pastrarea frumusetilor si resurselor naturale.
   
Cu toate acestea, multe dintre lacurile, raurile si fluviile din lume au suferit si inca mai sufera de pe urma efectelor poluarii apei. in plus, problemele asociate poluarii apei sunt in curs de inrautatire in multe tari, in special in cele slab dezvoltate.
   
Sursele principale ale poluarii apei includ deseurile organice si anorganice, caldura emanata in urma proceselor industriale, produsii petrolului, deseurile municipale, agricole, pesticidele si drenajul acid. in urma multor procese industriale pot rezulta diverse tipuri de deseuri, care sunt capabile sa cauzeze probleme serioase de poluare a apei.
   
Bolile umane si victimele datorate poluarii apei au atras atentia comunitatii internationale, dupa aparitia in Japonia a maladiilor “Minamata” si “itai-itai-byo” (boala “ouch-ouch”), in perioada 1940-1950.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Referat Poluarea apei si a solului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: POLUAREreferat chimiemediu inconjurator
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...