Solutii auriculare

Incarcat la data: 11 Iunie 2010

Autor: Dana

Pret: 50 credite

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 16 kb

Preparatele auriculare reprezinta forme farmaceutice lichide, semisolide sau solide destinate instilarii, pulverizarii, insuflarii sau aplicarii in conductul auditiv extern sau pentru spalaturi auriculare.

Istoric
Preparatele pentru ureche sau medicamentele otologice au fost utilizate din cele mai vechi timpuri, in special formele lichide, cunoscute sub denumirea de Auristillae de la cuvintele latine auris, is=ureche, si stilla, al=picatura sau Cuttae pro auribus.

Primele informatii despre medicamentele otice dateaza din vremea lui Galenus(131-201 ien) care recomanda folosirea de  tampoane cu vata imbibate cu solutii medicamentoase, in otoree. 15 secole mai tarziu, Gabriel Fallopio indica in tratamentul otoreei, considerata la acea vreme drept o secretie a creierului, pulberi in loc de spalaturi.

In secolul xviii se practicau cu succes dusuri cu apa sau cu solutii extractive din plante in infectiile urechii. Initial, picaturile otice sunt incluse in monografia de Solutii pentru ca FR editia ix-a sa oficializeze pentru prima data picaturile destinate administrarii auriculare in monografia de generalitati OTOGUTTAE, denumire ce se mentine si in FR X, dar nu sunt inscrise exemple de preparate otice.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Solutii auriculare". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CHIMIEFARMACIE
 
 
Inchide
Am uitat parola Cont nou
Conecteaza-te prin Facebook

Acum te poti conecta si prin contul tau de Facebook! Da click pe butonul de mai jos si introdu datele tale:

Login with Facebook