Comunicare si Rezolvarea Conflictelor

Incarcat la data: 30 Decembrie 2010

Autor: pantaze costel

Pret: Gratuit

Numar pagini: 44

Tip fisier: zip

Marime fisier: 48 kb

In demersul nostru de identificare, dezvoltare si optimizare a campului complex de influente pe care comunicarea il poate crea in jurul metodelor de interactiune educationala, un tip aparte cu deosebita relevanta practica il reprezinta comunicarea in cadrul grupului. Iata de ce, in randurile care urmeaza, ma voi opri cu precadere asupra unui tip special de grup, si anume echipa educationala, pe care o putem integra la limitele unor definitii ce preiau si folosesc achizitiile teoretico-metodologice, atat ale psihologiei sociale (referitor la dinamica grupurilor), ale psihologiei organizationale (deoarece echipa educationala are multe determinante procesuale similare grupului de lucru din organizatii), cat si – desigur – ale pedagogiei.

 

Societatea continua sa existe prin transmitere, prin comunicare, dar este corect sa spunem ca ea exista in transmitere si in comunicare. Este mai mult decat o legatura verbala intre cuvinte precum comun, comunitate, comunicare. Oamenii traiesc in comunitate in virtutea lucrurilor pe care le au in comun; iar comunicarea este modalitatea prin care ei ajung sa detina in comun aceste lucruri. Pentru a forma o comunitate sau o societate, ei trebuie sa aiba in comun scopuri, convingeri aspiratii, cunostinte – o intelegere comuna – "acelasi spirit" cum spun sociologii. Comunicarea este cea care asigura dispozitii emotionale si intelectuale asemanatoare, moduri similare de a raspunde la asteptari si cerinte.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Comunicare si Rezolvarea Conflictelor". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: referatreferat comunicarerezolvarea conflictelor
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan