Comunicarea paraverbala - aspecte

Incarcat la data: 15 Noiembrie 2010

Autor: nick nick

Pret: 50 credite

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 16 kb

Fie ca ne place sau nu sa recunoastem, estetica este un aspect la care suntem cu totii sensibili: “ambalajul” conteaza la fel de mult ca “produsul” (poate chiar mai mult)- astfel, ceea ce spui poate fi mai putin important decat modul in care spui. Atat in viata personala, cat si in cea profesionala trebuie sa acordam atentia cuvenita modului in care ne exprimam si sa reflectam asupra formei pe care o dam limbajului rostit.

Forma comunicarii verbale este constituita de elementele paraverbale: volum, ton, ritm, accent, pauze si dictie. Cu ajutorul acestora transmitem mesaje subliminale, ce influenteaza interlocutorul la nivel inconstient: in favoarea sau contra noastra! Pentru a profita de latura pozitiva, trebuie sa cunoastem ce presupun fiecare dintre ele.

Prin volumul vocii dominam sau ne lasam dominati. O persoana cu voce volubila induce ideea de putere si vitalitate, pe cand una cu voce slaba da impresia de pasivitate si lipsa de incredere in fortele proprii. Pentru a fi ascultati trebuie sa uzam de puterea vocii, fara insa a exagera, deoarece volumul foarte mare indica o devalorizare a interlocutorului.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Comunicarea paraverbala - aspecte". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: COMUNICAREREFERATEVERBAL
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...