Cultura organizationala

Incarcat la data: 11 Ianuarie 2011

Autor: moldoveanu cristina

Pret: Gratuit

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 19 kb

Termenul cultura are deosebit de multe definitii, la nivel general putem intelege prin cultura un sistem integrat al componentelor sociale, al modului de gandire si simtire invatat si transmis din generatie in generatie in cadrul sociatatii. Asadar putem spune ca cultura reprezinta un ansamblu structural al rezultatealor materiale  si spirituale al activitatilor de transformare si adaptare al mediuli natural   si social la nevoile ,trebuintele, aspiratiile oamenilor.

Cultura organizationala se compune dintr-un set de valori, semnificatii, comportamente si practici organizationale, mai mult sau mai putin coerent si articulat, reprezentand principala grila in interpretarea realitatii organizationale; ea mai indeplineste si o functie de orientare a conduitei in cadrul companiei.

Se desfasoara, in mod special, intr-un plan simbolic si are rolul de a oferi intelegere, orientare si comportament in cadrul organizatiei. Schein intelegea „cultura organizationala  derept un proces cognitiv de adaptare la diversitatea specifica a contextelor organizationale si de integrare in cadrul acestei realitati”(apud Hellriegel, Slocum,Woodman, 1992,p.503).
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Cultura organizationala". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: COMUNICAREREFERATECULTURAORGANIZATIONALA
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan