Inceputurile televiziunii

Incarcat la data: 13 Mai 2011

Autor: amarinei liviu

Pret: 50 credite

Numar pagini: 16

Tip fisier: zip

Marime fisier: 32 kb

I.  Primele cercetari

Transmiterea de imagini fixe la distanta a preocupat cercetatorii europeni inca de la inceputul secolului al XIX-lea. Italianul Giovanni Caselli (1815 - 1891) a pus la punct, in 1856, pantelegraful care, din 1863, a fost utilizat de catre statiile franceze pentru a transmite, pe liniile telegrafului electric, scurte mesaje autografe sau simple desene.

 

Fototelegrafia, transmiterea de fotografii prin fir telegrafic sau telefonic a fost, dupa multe tatonari, realizata de catre germanul Arthur Korn (1870 - 1945) care a reusit in 1907 o prima legatura Berlin-Paris, si de catre inginerul francez Eugene Belin (1876 - 1963) care a perfectionat procedeul: din 1911, belinograful sau era gata sa difuzeze rapid (12 minute pentru o fotografie de 13 x 18 cm) fac-similul fotografiilor de actualitate pentru ziare.

Totusi, televiziunea nu deriva mai mult din fototelegrafie decat radioul din telefon sau cinematografia din fotografie. Ea s-a nascut din conjunctia incalcita a trei serii de descoperiri: cele care priveau foto-electricitatea, adica acea capacitate a anumitor corpuri de a transforma, prin radiere de electroni, energia electrica in energie luminoasa si reciproc, cele ale procedeelor de analiza a fotografiilor descompuse apoi recompuse in linii cu puncte deschise sau intunecate, si in sfarsit cele care au permis stapanirea undelor hertziene pentru transmiterea de semnale.

Complexitatea fenomenelor si sofisticarea procedeelor de stapanit pentru a asigura, de 25 de ori pe secunda, prinderea, transmiterea si restituirea miilor de puncte ale fiecarei imagini face ca prezentarea cronologica a acestor descoperiri sa fie foarte delicata.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Inceputurile televiziunii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CINEMATOGRAFIAinceputurileteleviziunii
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...