Piata publicitatii

Incarcat la data: 15 Mai 2011

Autor: patricia monica

Pret: Gratuit

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 14 kb

Pentru a putea vorbi de piata publicitatii ar trebui sa vedem care sunt actorii ce joaca pe aceasta piata, dupa ce reguli joaca si cum joaca.


Regulile dupa care se joaca pe piata publicitatii sunt  reglemtate de legea 148/2000, legea 151/2000, OMS 853/2000, OG 99/2000, DCC 65/2000, OGU 55/2000.


Pe langa acestea un rol important il au si organizatiile din acest domeniu: Uniunea Agentilor de Publicitate din Romania(RAAA) si International Advertising Association Romania (IAA Romania).

Acum ca stim regulile dupa care se joaca, ar trebui sa vedem si care sunt actorii. Sa incepem cu furnizorii de publicitate, care pot fi:


- agentii media: Mindshare, Imedia Network, Imedia Advertising, Zenith Media, etc:
- agentii publicitare: Ogilvy&Mather, Graffti/BBDO, LeoBurnett&Target, McCann-Erickson Romania, Tempo Advertising, NextCap, Saatchi&Saatchii, Lowe&Partners, Headvertising, Grey Worldwide, Gavrila si Asociatii, etc


Astazi comunitatea publicitarilor din Romania se bucura de trei oportunitati de competitie: Effie, Ad’Or si Ad.Print(festivalul de publicitate pentru reclame de presa si outdoor). In ceea ce priveste consumatorii de publicitate, marii producatori de bunuri de larg consum domina piata de publicitate din Romania in mod traditional, ca urmare a initiativelor de marketing sustinute si orientate pe castigarea unor cote cat mai mari pe pietele noi sau pe cele existente.


Conform monitorizarilor, companiile Procter&Gamble, Unilever, Beiserdorf, Colgate-Palmolive si Henkel au cheltuieli de reclama de peste 220 de mil.$ si se numara printe principalii investitorii in publicitatea romanesasca.


Top 10 clienti de publicitate este condus si in acest an de compania Procter&Gamble cu 91,7 milioane de euro(ratecard), urmata de Coca-Cola cu 48.7 mil. euro(ratecard) si Unilever cu 45,4 mil.euro(ratecard). Au intrat in top fata de 2003 Eurpean Drinks&Food, ajunsa pe locul 4 cu investitii de 40,9 mil.euro(ratecard), Danone, L’Oreal si Henkel. Au iesit Wrigley’s, Elite, Orange, Colgate-Palmolive. In primele 9 luni ale lui 2004 s-a obsevat si o crestere cu 16% fata de 2003 a numarului de advertiseri.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Piata publicitatii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PIATAPublicitatiiACTORII
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan