Reprezentari sociale ale identitatii

Incarcat la data: 23 Februarie 2013

Autor: Esty Teb

Pret: Gratuit

Numar pagini: 2

Tip fisier: zip

Marime fisier: 12 kb

In referatul de fata tema pe care o voi aborda este identitatea nationala vs. identitatea europeana. Punctele principale dupa care ma voi ghida sunt: analiza acestor reprezentari prin delimitarea unor categorii si constrangeri sociale, compararea si corelearea reprezentarilor referitoare la identitatea nationala cu cele referitoare la identitatea europeana.
              
CADRU CONCEPTUAL
Conceptul de reprezentari sociale
Serge Moscovici a fost cel care a introdus in psihologia sociala termenul de reprezentari sociale in 1961, termen pe care l-a preluat de fapt de la E. Durkheim. “Reprezentarile sociale desemneaza un un aparat evaluator, o grila de lectura a realitatii, o situare in lumea valorilor si o interpretare data acestei lumi”, conform definitiei date de Neculau in 1997 (Neculau, 1997, p.91).

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Reprezentari sociale ale identitatii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan