Amortizarea activelor imobilizate

Incarcat la data: 12 Martie 2010

Autor: andreea

Pret: 50 credite

Numar pagini: 19

Tip fisier: zip

Marime fisier: 40 kb

Activele imobilizate sunt supuse unui proces de degradare in timp si, ca atare,trebuie asigurata inlocuirea acestora. Acest fapt se realizeaza, de regula, prin amortizare. Amortizarea este echivalentul valoric al deprecierii ireversibile a unei imobilizari,ca urmare a utilizarii, a actiunii factorilor naturali, a progresului tehnic sau a altor cauze.
 
Tipurile de amortizare cunoscute in literatura de specialitate sunt: amortizarea liniara, accelerata si degresiva. Amortizarea, din punct de vedere contabil, ca expresie valorica a uzurii mijloacelor fixe incluse in costul produselor la fabricarea carora ele au participat in vederea crearii conditiilor necesare inlocuirii acestora. Este echivalentul valoric al deprecierii ireversibile a unei imobilizari, ca urmare a utilizarii, a actiunii factorilor naturali, a progresului tehnic sau a altor cauze.
 
Pentru un expert contabil, amortizarea nu este un instrument de evaluare, ci, mai degraba, o metoda de repartizare a costului. Imobilizarile nu sunt amortizate pe baza pierderii de valoare, ci pe baza imputarii sistematice a costului lor de intrare asupra unui numar de exercitii.

In categoria activelor amortizabile se includ: activele necorporale si activele necorporale. Activele necorporale sunt active identificabile nemonetare, fara suport corporal,care sunt detinute pentru utilizare in procesul de productie sau furnizare de bunuri si servicii, pentru locatie la terti sau in scopuri administrative. intreprinderile trebuie sa recunoasca un activ necorporal, daca si numai daca acesta indeplineste criteriile de recunoastere ale activelor si anume:
a) Sa existe probabilitatea ca respectivele imobilizari sa genereze beneficii economice viitoare pentru intreprindere;
b) Sa poata fi masurate in mod credibil.
in structura imobilizarilor necorporale amortizabile sunt incluse:
a) Cheltuielile de constituire cuprind cheltuielile cu infiintarea, dezvoltarea si fuziunea intreprinderii numai cand reglementarile permit imobilizarea acestora. Amortizarea acestor active se realizeaza sistematic pe parcursul unei perioade de maximul 5 ani.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Amortizarea activelor imobilizate". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSCONTABILITATEamortizareoperatiuni active
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...