Analiza conceptului de valoare justa a activelor financiare din perspectiva referentialului contabil international

Incarcat la data: 14 Ianuarie 2011

Autor: Pintea Andra

Pret: 50 credite

Numar pagini: 15

Tip fisier: zip

Marime fisier: 76 kb

Valoarea justa este un concept strans legat de situatia economica actuala, in special de criza internationala, multi specialisti necondamand folosirea ei deoarece intr-o perioada in care piata intampina dificultati (cand exista dezechilibre), valoarea justa poate duce la pierderi mari. Dar, exista si aparatori ai valorii juste care spun ca aceasta este mai fiabila deoarece este conectata la conditiile reale ale pietei, fiind mult mai buna decat valorile obtinute prin alte baze de evaluare (ex: metoda costului istoric, costului amortizat, printre altele).

 

Valorile juste sunt folosite in multe domenii ale contabiltatii: in planificarea succesiunii, pentru bunuri si cadouri, pentru schimbari in structura corporativa, in luarea deciziilor interne, in fuziuni si achizitii, precum si in raportarile financiare si audit.

 

Cuprins


Introducere    2
Scurt istoric    3
Valoarea justa din perspectiva IASB    6
2.1. Analiza proiectului de expunere Evaluarea la valoarea justă (2009)    7
2.2. Analiza proiectului de expunere Evaluarea la valoarea justă. Analiza măsurii (2010)    10
3. Avantajele şi dezavantajele valorii juste    12
Concluzii    13
Bibliografie    14
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Analiza conceptului de valoare justa a activelor financiare din perspectiva referentialului contabil international". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: VALOARECONTABILINTERNATIONAL
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan