Balanced Scorecard

Incarcat la data: 16 Februarie 2010

Autor: tViviana

Pret: 50 credite

Numar pagini: 9

Tip fisier: zip

Marime fisier: 50 kb

Balanced Scorecard este un instrument care furnizeaza o reprezentare operationala a performantei globale a firmei, permitand totodata ghidarea si evaluarea strategiei.  Poate fi definit drept un sistem strategic de management ce gestioneaza activitatile companiei in functie de viziunea si strategiile acesteia. Acest concept a aparut ca urmare a insuficienţelor constatate în practica reporting-ului din companiile americane si a fost prezentat pentru prima oara in revista ‘Harvard Business Review’ numarul din februarie, anul 1992, de catre profesorii Robert Kaplan si David Norton.

Acest instrument este organizat in jurul a 4 axe: perspectiva financiara, raspunzand la intrebarea “Care sunt asteptarile actionarilor?”;
In sectorul privat, aceste masuri sunt concentrate in mod particular asupra profitului si cotei de piata. Managerii trebuie sa raspunda la intrebarea: Cum satisfacem asteptarile de ordin financiar ale clientilor?

- perspectiva clientului raspunzand la intrebarea “ Care sunt exigentele clientilor fata de intreprindere”
Managerii trebuie sa stie daca organizatia lor satisface necesitatile clientilor. Ei trebuie sa afle raspuns la intrebarea: Cum arata compania din punct de vedere al clientilor?

- crestere si dezvoltare , raspunzand la intrebarea “Pentru realizarea obiectivelor propuse, cum se va dezvolta intreprinderea?”
Abilitatea unei organizatii de a inova, imbunatatii si invata consta tocmai in valoarea ei ca si organizatie. Managerii trebuie sa raspunda la intrebarea: cum ar putea continua compania imbunatatirea proceselor si capacitatea de a crea valoare adaugata pentru serviciile oferite?
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Balanced Scorecard". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CONTABILITATE