Contabilitate manageriala

Incarcat la data: 11 Ianuarie 2011

Autor: Ilie Ana-Maria

Pret: 50 credite

Numar pagini: 12

Tip fisier: zip

Marime fisier: 24 kb

1.1.Obiectul contabilitatii de gestiune (CG). Dezvoltarea conceptiei  contabilitatii de gestiune
Contabilitatea realizeaza reprezentarea interna si externa a unei intreprinderi.
Aceasta reprezentare justifica existenta a doua circuite in sistemul informational al intreprinderii: unul, care reda imaginea intreprinderii in exterior - contabilitatea financiara, considerata „fata externa” a intreprinderii si altul care, descrie procesele interne ale intreprinderii, denumit contabilitatea manageriala, considerata „fata interna” a intreprinderii.


Contabilitatea de gestiune a aparut in Marea Britanie si SUA la finele secolului XVIII, ca urmare a dezvoltarii industriilor si concurentei. Contabilitatea de gestiune a cunoscut 2 etape de dezvoltare:
- I etapa (interbelica) – cuprinsa intre cele 2 razboaie mondiale. In aceasta perioada nu exista notiunea de „contabilitatea manageriala”, dar practica notiunea de „contabilitatea de productie”, care avea un singur obiectiv – calcularea costului de productie.


- II etapa (postbelica) – cuprinde perioada de dupa al 2-lea razboi mondial, si anume in anii 40-50 a aparut notiunea de „contabilitatea manageriala”, care se deosebeste de „contabilitatea de productie” prin faptul ca in afara de calculul costului de productie, ea se mai ocupa si cu begetarea, analiza, controlul, luarea deciziilor etc.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Contabilitate manageriala". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: REFERATECONTABILITATEGESTIUNEreferat contabilitate
Jacheta usoara verde oliv inchis Jacheta usoara verde oliv inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: verde oliv inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Jacheta usoara violet inchis Jacheta usoara violet inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: violet inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Camasa alba in dungi Camasa alba in dungi Descriere produs:- camasa alba cu dungi albastre- imprimeu text pe partea din spate- guler...