Contabilitatea consolidata propriu-zisa

Incarcat la data: 06 Noiembrie 2011

Autor: miha251

Pret: 50 credite

Numar pagini: 15

Tip fisier: zip

Marime fisier: 83795 kb

CAPITOLUL I
I.    MODALITATI, TEHNICI SI ETAPELE CONSOLIDARII

I.1 MODALITATI SI TEHNICI DE CONSOLIDARE
Performantele, evolutia si prezentarea pozitiei financiare a unui sistem alcatuit din societatea-mama si societatile consolidate formeaza consolidarea conturilor.

 

Modalitatile de consolidare folosite in practica sunt urmatoarele:
-    Consolidare prin insumarea soldurilor
-    Consolidare pe baza fluxurilor

a. Consolidarea prin insumarea soldurilor se refera la folosirea unor informatii constituite de societati de consolidare, informatii care sunt cumulate pentru ca ulterior sa fie supuse unor operatiuni de ajustari sau eliminari pentru un exercitiu curent sau unul precedent pentru realizarea unei balante consolidate.

Etapele acestei modalitati de consolidare pot sa fie rezumata astfel:
•  Cumulul valorilor din conturile individuale (active, datorii, capitaluri proprii,cheltuieli, venituri)
• Inregistrarea operatiilor de consolidare (ajustari, retratari, eliminari), tinându-se cont atât de elementele exercitiului current, cât si de cele ale exercitiilor precedente
•    Centralizarea operatiilor
•    Prezentarea situatiilor financiare consolidate

b. Prin consolidare pe baza fluxurilor se realizeaza inchiderea soldurilor conturilor la terminarea exercitiului si totodata preluarea acestora la inceputul exercitiului urmator,aceasta metoda este preluata din contabilitatea financiara.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Contabilitatea consolidata propriu-zisa". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CONTABILITATECONSOLIDAREsolduri
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan