Contabilitatea decontarilor cu furnizorii

Incarcat la data: 29 Martie 2011

Autor: aldea george

Pret: Gratuit

Numar pagini: 14

Tip fisier: zip

Marime fisier: 13 kb

5 (1 review)

Caracterizarea generala a decontarilor cu tertii


Pe parcursul desfasurarii lor, agentii economici intra in relatii cu terte persoane fizice sau juridice. Asemenea relatii genereaza drepturi (creante) si obligatii (datorii) fie cu persoane (fizice sau juridice) din afara unitatii, fie cu persoane fizice din interiorul unitatii. Toate aceste creante si obligatii au termene de decontare scurte. Sunt asimilate acestor decontari si unele regularizari intre exercitiile financiare. Nu sunt incluse in categoria decontarilor cu tertii datoriile si creantele referitoare la primirea si acordarea de imprumuturi precum si creantele imobilizate.


Datoriile reprezinta surse atrase la finantarea unitatii si reprezinta angajamente financiare ale debitorilor cu privire la sume de bani sau bunuri cuvenite creditorilor. Sunt elemente patrimoniale de pasiv care iau nastere la aparitia lor si se lichideaza dupa plata lor. (anexa 5c, 5d).


Se pot clasifica dupa mai multe criterii :
• Dupa natura operatilor ce le genereaza pot fi:
- datorii comerciale
- datorii financiare
- datorii fiscale
- datorii salariale si sociale
- alte datorii


• Dupa continutul economic si obiectul datoriilor pot fi:
- datorii fata de furnizori (anexa 5c, 5d).
- datorii fata de clienti pentru avansurile primite de la acestia
- datorii fata de buget
- datorii din efecte de comert
- datorii fata de salariati
- datorii fata de asigurarile si protectia sociala
- datorii fata de actionari
- alte datorii
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Contabilitatea decontarilor cu furnizorii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ContabilitateaFURNIZORIIAGENTII
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan