Control financiar in UE

Incarcat la data: 26 Mai 2011

Autor: Hrusca Eugenia

Pret: Gratuit

Numar pagini: 5

Tip fisier: zip

Marime fisier: 19 kb

Uniunea Europeana a trecut la crearea primului sistem supranational din lume de control asupra pietelor financiare. Scopul sau principal va fi reducerea riscurilor crizelor financiare globale.


Sistemul va actiona de la inceputul anului 2011. Pentru prima data in istorie, agentiile europene de control financiar vor avea mai multe mandate decat Guvernele nationale. In plus, la Banca Centrala Europeana va aparea o filiala care va urmari aparitia riscurilor de criza. 


Controlul initial, atat al veniturilor cat si al cheltuielilor, este exercitat partial de autoritatile nationale. Acestea si-au mentinut drepturile, in special cele vizand propriile resurse, deoarece dispun de aparatul necesar pentru colectarea si controlul acestor sume; 10% din resursele proprii sunt retinute de catre Statele Membre drept taxa de colectare.


 Colectarea fondurilor proprii este, totusi, o problema de mare importanta pentru institutiile UE. Acesta a fost motivul pentru care Parlamentul European a creat un Comitet de Control privind Transferul Fondurilor .
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Control financiar in UE". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: FINANCIARControlUniunea Europeana
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan