Inventarierea patrimoniului

Incarcat la data: 08 Ianuarie 2011

Autor: Deyuttza A.

Pret: 50 credite

Numar pagini: 15

Tip fisier: zip

Marime fisier: 30 kb

Patrimoniul societatii comerciale se compune din elemente de activ-mijloace economice si elemente de pasiv-surse de finantare.Pe durata exercitiului financiar,aceste elemente se modifica sub influenta diverselor operatiuni economico-financiare care au loc. Apare astfel necesitatea ca,periodic,sa cunoastem situatia reala (in teren) a acestor elemente si, mai mult decat atat, sa comparam situatia reala cu cea existenta in documentele contabile. Procedeul contabil care permite acest lucru este inventarierea.In categoria procedeelor contabile,inventarierea ocupa un loc insemnat,datorita rezultatelor pe care le furnizeaza societatii comerciale. Inventarierea reprezinta ansamblul operatiilor prin care se constata existenta faptica si starea elementelor patrimoniale de activ si pasiv, cantitativ si valoric sau numai valoric, dupa caz existente in patrimoniul unitatii, la data la care aceasta se efectueaza.


Textul de mai sus reprezinta un extras din "Inventarierea patrimoniului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: referat contabilitateinventarierea patrimoniului