Metoda standard cost

Incarcat la data: 30 Noiembrie 2010

Autor: juganaru

Pret: 50 credite

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 8 kb

In literatura de specialitate contabilitatea de gestiune mai este denumita si contabilitate manageriala, contabilitate interna, analitica sau contabilitatea exploatarii. Informatiile oferite de contabilitatea de gestiune sunt destinate in exclusivitate celor ce asigura managementul firmei, facilitand luarea deciziilor referitoare la utilizarea corespunzatoare a resurselor, in vederea maximizarii profitului.

in conformitate cu Legea Contabilitatii nr. 82/1991, sistemul de contabilitate aplicat in firmele din Romania este alcatuit din doua subsisteme: contabilitatea financiara si contabilitatea de gestiune. Aceasta structura este o consecinta a adaptarii contabilitatii la cerintele economiei de piata, in sensul de a se asigura pe de o parte transparenta informatiilor contabile necesare utilizatorilor externi, iar pe de alta parte confidentialitatea datelor din gestiunea interna a firmei.

in functie de specificul activitatii desfasurate, contabilitatea de gestiune trebuie sa asigure, in principal, inregistrarea operatiilor privind colectarea si repartizarea cheltuielilor pe destinatii, respectiv pe activitati, sectii, faze de fabricatie, centre de costuri, centre de profit, dupa caz, precum si calculul costului de achizitie, de productie, de prelucrare al bunurilor intrate, obtinute, lucrarilor executate, serviciilor prestate, productiei in curs de executie, imobilizarilor in curs etc, din unitatile de productie, comerciale, prestatoare de servicii, financiare si din alte domenii de activitate.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Metoda standard cost". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: METODACOSTreferat contabilitate