Obiectul contabilitatii financiare si metoda contabilitatii financiare

Incarcat la data: 09 Februarie 2010

Autor: marian

Pret: 50 credite

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 9 kb

Evaluarea contabila sau evaluarea patrimoniului - se realizeaza potrivit anumitor reguli:
a) la data intrarii in entitate - bunurile se evalueaza si inregistreaza in contabilitate, la valoarea de intrare, numita valoare contabila care se stabileste astfel:


- Bunurile reprezinta acordul la capitalul social, la valoarea de aport stabilita in urma evaluarii;
- Bunurile obtinute cu titlu gratuit, la valoarea justa. Prin valoare justa se intelege suma prin care un activ poate fi schimbat de buna voie intr-un curs aflat in cunostinta de cauza in cazul unei tranzactii cu pretul determinat obiectiv.In aceste cazuri valoarea de aport si valoarea justa se substituie postului de achizitie.
- Bunurile procurate cu titlu oneros, la cost de achizitie;
- Bunurile produse in entitate la cost de productie.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Obiectul contabilitatii financiare si metoda contabilitatii financiare". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: REFERATEFINANTECONTABILITATE