Obiectul si metoda contabilitatii

Incarcat la data: 19 Decembrie 2010

Autor: rares cristian

Pret: 50 credite

Numar pagini: 12

Tip fisier: zip

Marime fisier: 17 kb

Sistemul contabil utilizat in tara noastra de toti agentii economiCi, indiferent de profilul activitatii pe care o desfasoara, are ca sursa de inspiratie atat Directiva a IV -a Uniunii Europene, in special in ceea ce priveste conturile anuale, cat si standardele internationale de contabilitate.

In actualul sistem de contabilitate organizarea de ansamblu a contabilitatii se realizeaza pe doua niveluri importante si intercorelate, dupa cum urmeaza: contabilitatea financiara sau generala si contabilitatea de gestiune sau manageriala.

Contabilitatea financiara are caracter unitar pentru toti agentii economici, iar obiectul sau este cuprinzator si priveste urmarirea, controlul si prezentarea fidela a patrimoniului in totalitatea si structuralitatea sa, a situatiei financiare si a rezultatului exercitiului, prin intermediul documentelor de sinteza, in scopul fumizarii informatiilor utile celor care iau decizii economice. Organismul international de normalizare a contabilitatii, I.A.S.C. defineste obiectul contabilitatii financiare astfel: "Obiectivul documentelor contabile de sinteza ale unei intreprinderi este de a prezenta informatii privind situatia financiara, performantele si evolutia situatiei financiare, care sa fie utile unei game largi de utilizatori atunci cand acestia iau decizii economice." . Informatiile privind situatia financiara sunt furnizate in principal printr-un bilant, cele privind performantele, printr-un cont de profituri si pierderi, iar informatiile privind evolutia situatiei financiare, printr-un tablou de flux ("tablou de finantare sau tablou de trezorerielt).
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Obiectul si metoda contabilitatii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: METODAOBIECTreferat contabilitate