PROCESUL DE ARMONIZARE SI NORMALIZARE CONTABILA

Incarcat la data: 10 Ianuarie 2011

Autor: papamano laura

Pret: 50 credite

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 14 kb

Romania se afla astazi in plin proces de armonizare si normalizare a sistemului sau contabil cu normele contabile internationale.


Armonizarea contabila este considerata un proces ireversibil, fiind determinate de nevoia de comparabilitate a situatiilor financioare impusa  de mondializarea economiilor, cu predilectie a pietelor financiare. Nevoia de armonizare si convergenta in contabilitate presupune adaptarea si desfasurarea unor activitati riguros organizate ce pot fi asimilate dreptului contabil international; concretizate in obiective de “normare a contabilitati” si, respectiv, de “normalizare a contabilitati”.


Un prim pas spre armonizarea contabilitatii romanesti l-au facut societatile mari, cotate la Bursa de Valori Bucuresti, unele regii autonome, companii si societati nationale, alte intreprinderi de interes national, precum si unele categorii specifice de unitati ce opereaza pe piata de capital, care indeplinesc doua criterii economico-financiare prevazute. In acest sens, s-a emis Ordinul ministrului finantelor nr. 403/1999 care apoi a fost inlocuit cu OMFP nr. 94/2001.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "PROCESUL DE ARMONIZARE SI NORMALIZARE CONTABILA". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: REFERATEContabilaARMONIZAREreferat contabilitate
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan