Referat Auditul financiar

Incarcat la data: 15 Decembrie 2009

Autor: Natarau Razvan

Pret: 100 credite

Numar pagini: 105

Tip fisier: zip

Marime fisier: 153 kb

1 (1 review)

Auditul a fost cunoscut la inceputurile secolului al XVIII-lea, fara a fi precizata data exacta sau localizarea geografica intr-un stat. Istoria economica delimiteaza mai multe etape ale auditului, diferentiate in functie de categoria sociala care ordona auditul (formata din asa-numitii ordonatori de audit), de auditori si de obiectivele auditului.


Sfarsitul secolului al XIX-lea contureaza relatia dintre auditati si auditori, alesi din randul profesionistilor contabili sau juristi. Obiectivul lor era acela al atestarii realitatii situatiilor financiare, cu scopul de a evita erorile si frauda.


in primele patru decenii ale secolului XX, auditul era realizat de profesionisti specializati in audit alaturi de contabili.

Lucrarile erau comandate de stat si de actionari. Ulterior, pe masura dezvoltarii schimburilor internationale, executarea auditului a cazut in sarcina profesionistilor in audit si contabilitate, obiectivul lor fiind acela de atestare a sinceritatii si regularitatii situatiilor financiare. Etimologia cuvantului audit isi are originea in latinescul “audire” – a asculta, a transmite mai departe.Textul de mai sus reprezinta un extras din "Referat Auditul financiar". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: referat contabilitateaudit financiaraudit intern
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...