Referat Biletul la ordin si cambia

Incarcat la data: 18 Noiembrie 2009

Autor: anca toma

Pret: 80 credite

Numar pagini: 11

Tip fisier: zip

Marime fisier: 23 kb

1. Introdcere
Biletul la ordin si cambia reprezinta instrument de plata si credit pe termen scurt cu rol de garantare a platilor in afacerile economice nationale si internationale. Plata prin utilizarea biletului la ordin si a cambiei se numara printre cele mai vechi tehnici de plata, oferind un grad de securitate ridicat partilor implicate.
Din punct de vedere economic, factorii determinanti care au dus la crearea biletului la ordin si a cambiei au fost: marea densitate de monede, nesiguranta transporturilor si interzicerea exportului de capitaluri.  Dezvoltarea importului si exportului a dus la utilizarea tot mai larga a efectelor de comert externe. In special in Vestul Europei, cumparatorii obisnuiesc sa semneze astfel de instrumente, care pot fi scontate ulterior de vanzator la banca sa.
In literatura de specialitate si in practica financiara internationala, cambia si biletul la ordin sunt denumite uzual instrumente de plata, efecte de comert sau titluri de credit, fiind inscrisuri cu continut si forma consacrate pe baza de norme acceptate, reprezentand pentru cel ce o detine (beneficiar) drepturi ce pot fi incasate, la vedere sau la termen, in functie de valoarea lor determinata.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Referat Biletul la ordin si cambia". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: referat contabilitatereferat energie